Responsabilitate socială

Acest proiect are și o latură socială, prin care dorim să venim în sprijinul femeilor care se află în situații dificile și au nevoie de venituri. Această inițiativă este derulată în parteneriat cu Asociația ONG ASA, specializată în reabilitarea femeilor prin diferite activități de auto-dezvoltare, inclusiv design vestimentar.

„Asociația ASA a luat ființă din dorința de a ajuta persoanele vulnerabile să experimenteze schimbări pozitive în viețile lor și de a contribui la dezvoltarea comunităților dezavantajate din România.
Intervențiile noastre se bazează pe principiile dezvoltării comunitare și a mobilizării resurselor. Credem că o comunitate se dezvoltă sustenabil atunci când inițiativele sunt susținute de întreaga comunitate. Ne bazăm pe colaborarea cu alți actori comunitari și împreună cu ei ne propunem să construim un viitor mai bun pentru cei aflați în nevoie.

Dorim ca tot ceea ce facem să aibă la bază valori care să ne reprezinte oriunde activăm.

Comunitate

Misiunea noastră este aceea de a contribui la dezvoltarea comunităților din România, la combaterea sărăciei și excluziunii prin dezvoltarea de programe și proiecte pentru persoanele aflate în nevoie, indiferent de rasă, religie, sex sau convingeri politice.

Dorim să îi încurajăm pe cei care fac parte din proiecte să se dezvolte, să-și depășească limitele și condiția actuală și să-și descătușeze potențialul.
Oferim acces la educația continuă, în special celor care provin din mediul defavorizat social, dar nu numai, având ca și grup țintă cu precădere copiii, familiile acestora, și indirect întreaga comunitate.

Centrul Sukhar

Centrul Sukhar este locul unde femeile și tinerele care provin din mediul defavorizat pot învăța competențe noi și pot participa la diferite sesiuni de dezvoltare personală.
Activitatea principală este cursul de croitorie unde zilnic acestea învață să croiască și să creeze diferite produse din materiale diverse pe care le pot folosi pentru uz personal dar și pentru a onora diverse comenzi pe care le primim.
Pe lângă partea de învățare noi oferim și un cadru de socializare și dezvoltare personală prin care doamnele și domnișoarele pot să participe la diferite întâlniri și training-uri pe teme legate de parenting, prevenție a traficului uman, gătit, pictură, cultură, modă și design.

Ținem cont și de nevoia de relaxare și destindere de aceea periodic organizăm ieșiri, întâlniri de socializare și activități în comunitate.

After-School

Educația reprezintă cel mai important pilon în proiectele noastre. Credem că schimbarea în bine se produce prin schimbarea mentalităților și prin deprinderea de noi cunoștințe și abilități. Dorim să investim în generațiile viitoare de adulți prin proiectul nostru de After School, un program de suport educațional pentru copiii romi și români care provin din mediul defavorizat social din comunitatea Girișu de Criș.

Zilnic, după orele de școală, copiii participă la activități prin care sunt sprijiniți în efectuarea temelor și în recuperarea lacunelor educaționale. Investim și în dezvoltarea de abilități personale și sociale prin lecții și ateliere practice care îi ajută pe copii să învețe despre bunele maniere, igienă, educație socială și financiară, prevenirea traficului de persoane, principii de morală creștină și de viață sănătoasă.
comunitatea femeilor defavorizate