Despre

Păpuși și Povești Românești este un proiect educațional adresat copiilor români, în special fetelor. Scopul nostru este să le oferim copiilor posibilitatea de a se identifica cu personaje pozitive și morale în timp ce învață despre trecutul României. De asemenea, dorim ca fetițele din România să înțeleagă faptul că este mai important caracterul și valorile decât aparențele. 🧡
papusi pentru fetite

Valori

Fiecare poveste va fi însoțită de o păpușă inspirată din povestea eroinei pe care o reprezintă. Dorim să încurajăm interesul copiilor pentru integritate, caracter, bunătate, curaj, dar și să le oferim un sprijin emoțional celor care trec prin diverse provocări.
Pentru noi următoarele valori sunt foarte importante: moralitatea, integritatea, caracterul, bunătatea, curajul și educația.

Viziune

Încurajarea copiii să citească, să se joace și să se identifice cu personaje și valori morale prin povești și păpuși captivante bazate pe istoria națională. Speranța noastră este de a stimula interesul copiilor, în special a fetițelor, pentru istoria României, dar și de a încuraja valori importante.
Într-o eră în care copiii sunt tot mai atrași de tehnologie, dorim să oferim o alternativă sănătoasă care să încurajeze copiii spre joacă și lectură.
carti de istorie pentru fete

Echipa

Lois Vaduva

Lois Văduva

Fondator Păpuși și Povești Românești

citește bio

Evelina

Evelina Delia Văduva

Cofondator Păpuși și Povești Românești și autor

citește bio

Melisa

Melisa Benchiș

Manager
Delia N

Delia Negruț

Artist plastic și autor

citește bio

Director Administrativ - Mirjam Borzasi

Mirjam Borzasi

Director Administrativ
Ioana

Ioana Ghiurău

Președinte AS. ONG ASA (colaborator CSR Aelia)

Parteneri

Mulțumiri speciale colaboratorilor și partenerilor noștri, fără de care acest proiect nu s-ar fi putut realiza: Universitatea Emanuel din Oradea ⦁ Ioana Ghiurău și Asociația ASA ⦁ Mircea Bivolaru și Smart Toys Srl ⦁ Claudia Grozea și Cosmovici Intellectual Property ⦁ Melisa Benchiș ⦁ Tudor Chetan ⦁ David Curetean ⦁ Lavinia Păunovici ⦁ Alina Burcă ⦁ Simona Popoviciu ⦁ Florin Iștoc ⦁ Bianca Anton ⦁ Romina Țoța ⦁ Laura și Jerry Bash ⦁ Gaius și Rachel Văduva