Emilia: carte, păpușă și eșarfă

Un proiect de suflet pentru fetițele diagnosticate cu cancer din România.

Descrierea proiectului

Cartea și păpușa Emilia sunt rezultatul proiectului de muzicoterapie prin care, în ultimii 5 ani, sute de copii cu boli cronice progresive au beneficiat de sprijin psihosocial prin terapie muzicală. În timpul acestor ședințe, s-a observat efectele emoționale ale copiilor bolnavi de cancer, în special a fetițelor, care se confruntă cu anxietate și depresie. Aceste fetițe suferă și în urma efectelor secundare ale tratamentului oncologic care include și căderea părului.
Ca urmare, s-a conturat ideea de a crea un set oncologic format dintr-o păpușă, o eșarfă oncologică și o carte de povești scrisă cu ajutorul unor specialiști care să-i ajute pe copii, dar și familiile acestora, să înțeleagă și să accepte tratamentul oncologic.

Nevoia acestui proiect

În România, majoritatea spitalelor nu dispun de personalul și materialele necesare pentru a ajuta copiii să facă față efectelor emoționale ale tratamentelor pentru cancer, care includ depresie, anxietate și teama de proceduri medicale. Unii copii dezvoltă tulburări de stres post-traumatic din cauza amintirilor și sentimentelor dificile legate de diagnosticul și tratamentul lor.
Sesiunile de terapie prin muzică abordează o parte a acestei probleme. Cu toate acestea, România nu are suficienți muzicoterapeuți sau specialiști în terapii alternative care să poată răspunde nevoilor acestor copii. De asemenea, cadrele medicale din spitale sunt adesea suprasolicitate și nu au timpul și resursele pentru a explica în mod adecvat detaliile tratamentului. Drept urmare, am asistat la teroarea pe care o simt unele fete atunci când își pierd brusc părul, fără să înțeleagă ce se întâmplă.

Soluția propusă

Ca urmare, dorim să venim în sprijinul acestor fetițe și să oferim cadou cartea și păpușa Emilia, alături de o eșarfă cadou pentru fetițe, care este asemenea eșarfei purtată de păpușică.  Cartea Emilia explică evoluția tratamentului, dar și efectele secundare ale acestui tratament. Sperăm ca această carte să le ajute pe fete să se relaționeze cu eroina povestirii, care este o supraviețuitoare de cancer. De asemenea, sperăm ca acest cadou să încurajeze fetițele să vorbească despre experiențele și sentimentele lor și să facă față unei experiențe traumatizante.

ajutăm la construirea unei comunități mai bune și mai unite

oferim sprijin fetițelor prin muzicoterapie

Descarcă audiobook-ul gratuit!

Îți facem cunoștință cu Emilia, o fetiță deosebit de curajoasă, care, în ciuda unui diagnostic înfricoșător, își păstrează optimismul și credința. Alături de Emilia, putem înțelege și mai bine provocările și emoțiile care însoțesc un diagnostic și apoi tratamentul de cancer, însă putem învăța și cum să perseverăm în ciuda unor situații dificile.
Vă invităm să ascultați povestea Emiliei, narată de Mihaela Tatu care aduce personajele la viață!
Avertizment: recomandăm ca această poveste să fie citită și ascultată doar de copiii care trec prin astfel de situații, pentru a evita dezvoltarea unor stări de anxietate cu privire la sănătate.

Partener principal

Parteneri și colaboratori

 • ⦁ Biserica Baptistă Română din Portland
 • ⦁ Mircea Bivolaru
 • ⦁ Familia Mercheș Nina și Alin
 • ⦁ Famila Cătălin Popa
 • ⦁ Familia Radu Dudaș
 • ⦁ Familia Ghiță Pârv
 • ⦁ Familia Tămaș Cristian Alin
 • ⦁ Familia Marius Tunduc
 • ⦁ Familia Eusebiu Burcaș
 • ⦁ SC PHIMADAL Distribution SRL
 • ⦁ Familia Dan și Mirela Moga
 • ⦁ Familia Bogdan și Alina Negru
 • ⦁ Adrian Cioroianu

Cum te poți implica?

Dacă cunoști o fetiță care s-ar bucura de un astfel de cadou, te rugăm să completezi formularul de mai jos, iar noi vom lua legătura cu tine.
*Nu recomandăm cartea să fie citită, decât de către copii care trec prin astfel de situații pentru a evita dezvoltarea unor stări de anxietate. *Oferta este valabilă în limita stocului disponibil.